Mjesto Broćanac
10

U teškoj saobraćajnoj nesreći kod Posušja poginuo 21-godišnji mladić

G. Š.
U saobraćajnoj nesreći koja se noćas dogodila u mjestu Broćanac kod Posušja poginuo je 21. godišnji mladić. Nesreća se dogodila pod još neutvrđenim okolnostima kada je vozač izgubio kontrolu nad vozilom i sletio s ceste, potvrđeno je iz Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona.

Kako nam je rečeno, došlo je do samoslijetanja vozila marke "Mercedes" posljedicom čega je na licu mjesta preminuo vozač J. B. rođen 2002. godine iz Posušja.

"Suvozač istog vozila B. J. (rođen 1996. godine) iz Posušja, zadobio je tjelesne povrede zasad neutvrđenog stepena, a koji je vozilom Hitne medicinske pomoći Dom zdravlja Posušje prevezen u CUM SKB Mostar na daljnje liječenje", navode iz Tužilaštva ZHK.

Ovlaštene službene osobe su po nalogu dežurnog tužioca obavile uviđajne radnje i izuzele predmetno vozilo radi potrebnih daljnjih vještačenja. Također, po nalogu dežurnog tužioca bit će urađena obdukcija tijela smrtno stradale osobe.

"U predmetu će se nastaviti poduzimati sve potrebne istražne radnje s ciljem utvrđivanja uzroka nastanka saobraćajne nesreće", naglasili su iz Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona .