Crna hronika
0

U šupi u Goraždu pronađeno 13 zasada marihuane

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Zasade biljke koja svojim izgledom podsjeća na opojnu drogu marihuanu pronašli su u nedjelju u goraždanskom naselju Obarak policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova BPK Goražde.

"Na osnovu usmene naredbe sudije za prethodni postupak Općinskog suda u Goraždu, jučer u šest sati ujutro u ulici E. Turkovića, općina Goražde, uz pomoć službenog psa za potrage za drogom izvršen je pretres kuće i pratećih objekata vlasnika D.D.", kazao je komesar policije Ešef Hurić u ponedjeljak na pres-konferenciji u Goraždu.

U pomoćnom objektu, šupi, u saksijama je pronađeno 13 zasada zeljaste materije, visine 2,30 metara i 50,86 grama suhe zeljaste materije koji svojim izgledom podsjećaju na opojnu drogu marihuanu.

Kantonalni tužilac je djelo kvalifikovao kao krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Po riječima Hurića, ove će stabljike biti proslijeđene u Federalni MUP na vještačenje i po izvršenoj analizi predmet će biti kompletiran te će biti predat kantonalnom Tužilaštvu.

Resorni ministar Nermin Džambegović pohvalno je ocijenio ovu akciju goraždanske policije.

"Ono što je meni kao ministru bitno jeste da rad na terenu policijskih službenika svakim danom dolazi sve više do izražaja i da su rezultati svakim danom sve bolji, kako po pitanju ovakvih pojava tako i po ostalim elementima. Mi ulažemo maksimum napora da s ljudstvom i materijalno-tehničkim sredstvima s kojima raspolažemo odgovorimo svim zadacima i izazovima koji su postavljeni pred nas i cijenim da ćemo u narednom periodu ovakvim i još boljim angažovanjem sigurno imati još bolje i zapaženije rezultate u radu", istaknuo je Džambegović.

Uprava policije pripremila je operativne planove s ciljem maksimalnog angažovanja policije kako bi stanje sigurnosti na području ovog kantona bilo na zavidnom nivou i kako bi stepen sigurnosti građana bio povećan na veći nivo. Prioritet rada policije, uključujući i Sektor kriminalističke i uniformisane policije stavljen je na sprječavanje narušavanja javnog reda i mira i izvršenje krivičnih djela, istaknuto je u ponedjeljak.

Stanje na području BPK Goražde proteklih dana bilo je mirno i bezbjedno.

Zabilježena su tri narušavanja javnog reda i mira i dvije saobraćajne nesreće s manjom materijalnom štetom bez povrijeđenih osoba, saopćeno je iz Vlade BPK Goražde.