Crna hronika
0

U sudaru teško povrijeđen muškarac, policija uhapsila sudionika nesreće

Piše: D. B.
U sudaru dvaju automobila, koji se dogodio u nedjelju navečer u Sarajevu, teško je povrijeđena jedna osoba, a policija je nakon toga uhapsila jednog sudionika nesreće.

Prema izvještaju MUP-a Kantona Sarajevo, saobraćajna nesreća se dogodila u nedjelju u 19:50 sati na raskrsnici ulica Zaima Topčića i Josipa Slavenskog u sarajevskom naselju Ilidža. U nesreći su učestvovala dva putnička automobila, Renault Megane portugalskih registarskih oznaka, kojim je upravljao portugalski državljanin inicijala J. D. S. i Golf 2 bh. registarskih oznaka vlasnice M. K. M. iz Sarajeva.

U sudaru je teške tjelesne povrede zadobio suvozač K.E. iz Sarajeva, koji je bio suvozač u Golfu 2. Povrijeđeni je potom prevezen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gdje mu je pružena ljekarska pomoć. Policijski službenici su oko 00:30 sati uhapsili vozača J. D. S.

O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke.