Tragedija na cesti
1

U sudaru kod Bosanske Gradiške poginuo državljanin Rumunije

Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Na magistralnom putnom pravcu M16 Banja Luka - Bosanska Gradiška, u mjestu Rovine, u srijedu 00:40. sati dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je jedna osoba iz Rumunije smrtno nastradala.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi učestvovalo je putničko motorno vozilo marke BMW kojim je upravljao Željko Dragić, rođen 1993.godine iz Bosanske Gradiške.

Drugi učesnik u ovoj saobraćajnoj nezgodi je putničko motorno vozilo marke Fiat Punto, kojim je upravljao Vasile Buiucius, rođen 1987.godine iz mjesta Sinesti, Republika Rumunija, koji je u ovoj nezgodi zadobio tjelesne povrede. Povrijeđenom licu je pružena ljekarska pomoć i on je smješten u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske - Banja Luka.

Prilikom saobraćajne nezgode suvozač u putničkom motornom vozilu Fiat Punto, Timofte Petru, rođen 1993.godine iz mjesta Piatra Neamt, Republika Rumunija je smrtno nastradao.

Uviđaj na licu mjesta saobraćajne nezgode obavila je dežurni okružni javni tužilac, Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka Dragana Lipovčić, zajedno sa policijskim službenicima Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Bosanska Gradiška.

Tužilac je naložila da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere kao i vještačenja, radi utvrđivanja svih okolnosti saobraćajne nezgode a naložena je i obdukcija tijela smrtno nastradalog koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske.