Crna Rijeka
0

U sudaru dva autobusa poginula jedna osoba

SRNA
Foto: FTV
Foto: FTV
Velibor Janković, koji je nastradao u sudaru dva autobusa u mjestu Crna Rijeka kod Mrkonjić Grada dovezen je mrtav u Kliniku za anesteziju i intenzivno liječenje Kliničkog centra Banjaluka - potvrdila je večeras Srni portparol Centra Tamara Radlović.

"Preduzete su sve mjere reanimacije, koje, nažalost nisu dale rezultate i pacijent je proglašen mrtvim", rekla je Radlovićeva.

Ona je istakla da je u prijemnu hiruršku ambulantu Kliničkog centra Banjaluka, nakon današnje nesreće dovezeno 10 pacijenata. 

Od toga šest pacijenata je zadržano, jedna pacijentkinja je odbila hospitalizaciju, a tri pacijenta upućena su na kućno liječenje.

"Janković Dragan (56) primljen je u Kliniku za neurohirurgiju. Trenutno su u toku dijagnostičke procedure. Očekuje se očitavanje CT snimka, a sumnja se na frakturu baze lobanje", rekla je Radlovićeva.

Smilja Mjazeč (56) primljena je na Kliniku za neurohirurgiju sa potresom mozga, lomom oba kuka i dva rebra. Nevenka Kunovac primljena je na Kliniku za torakalnu hirurgiju sa konfuzijom grudnog koša i u toku su dijagnostičke pretrage, a stanje  pacijentkinje je stabilno.

Valentin Đurec primljen je u Kliniku za ortopediju i traumotologiju sa ranom na desnoj potkoljenici sa krvnim izlivom i njegovo trenutno stanje je stabilno.
Anton Mjede primljen je u Kliniku za neurohirurgiju sa udarcem u glavu i njegovo stanje je stabilno, rekla je Radlovićeva.

Portparol Okružnog tužilaštva Banjaluka Maja Đaković-Vidović potvrdila je ranije da je vozač "Autoprevoza" iz Banjaluke preminuo od povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći u kojoj su se sudarila  dva autobusa, a koja se danas dogodila na raskrsnici Crna Rijeka na putu Banjaluka - Mrkonjić Grad.

Nesreća u kojoj su se sudarili autobus banjalučkog "Autoprevoza" i hrvatskog "Croatia busa", dogodila oko 17.00 sati.