|

U Srebreniku uhapšen muškarac, pronađeno krivotvorenih 20.000 dolara i 16.000 eura

U Srebreniku uhapšen muškarac, pronađeno krivotvorenih 20.000 dolara i 16.000 eura
130
A. K.
20.3.2020. u 15:38
5
komentara
130

dijeljenja
U Srebreniku uhapšen muškarac, pronađeno krivotvorenih 20.000 dolara i 16.000 eura (Foto: Uprava policije MUP-a TK)
Policija je u Srebreniku uhapsila jednu osobu koja je osumnjičena za krivotvorenje novca. U organiziranoj akciji također je zaplijenjen najvjerovatnije krivotvoreni novac u iznosu od 20.900 američkih dolara i 16.250 eura.
Kako su naveli iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, policijski službenici su sveobuhvatnim istražnim radnjama na rasvjetljavanju krivičnog djela Krivotvorenje novca, koje je počinjeno u januaru 2020. godine na području Gradačca, došli do saznanja o mogućem počiniocu, a riječ je o 26-godišnjem D.Č. bez stalnog mjesta prebivališta.

(Foto: Uprava policije MUP-a TK) (Foto: Uprava policije MUP-a TK)


"Operativnim radom na terenu, policijski službenici Policijske uprave Gradačac su u saradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave Srebrenik i Policije Brčko distrikta, jučer pronašli navedenu osobu na području Srebrenika, kod kojeg su pronašli i oduzeli veći broj najvjerovatnije krivotvorenih novčanica u različitim apoenima u ukupnom iznosu od 20.900 američkih dolara i 16.250 eura", naveli su iz Uprave policije MUP-a TK.

(Foto: Uprava policije MUP-a TK) (Foto: Uprava policije MUP-a TK)


Istog dana u službenim prostorijama je izvršena kriminalistička obrada nad D.Č. zbog postojanja osnova sumnje da je na području Gradačca u januaru 2020.godine počinio krivično djelo Krivotvorenje novca - stavljanjem u opticaj novčanicu za koju je vještačenjem utvrđeno da je krivotvorena, kao i osnove sumnje da je dva puta stavio u opticaj krivotvorene novčanice na području Brčko distrikta.

(Foto: Uprava policije MUP-a TK) (Foto: Uprava policije MUP-a TK)


Policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Gradačac, u saradnji sa Tužilaštvom BiH, nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju ovog krivičnog djela.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...