Crna hronika
0

U sinoćnjoj pucnjavi na Baščaršiji dvoje ozlijeđenih

Dnevni avaz
Nedžad Smajlagić (63) iz Zenice i Amir Kasumić (50) iz Sarajeva teško su povrijeđeni sinoć u pucnjavi koja je izbila na ulici na Baščaršiji u Sarajevu. Njih dvojica su kolima Hitne pomoći prevezeni u CUM bolnice Koševo gdje su zbrinuti.

"Smajlagić je pogođen u grudni koš. U pitanju je ustrelna rana i on će najvjerovatnije biti operisan. Za sada je smješten na Torokalnu hirurgiju. Ozlijeđeni Kasumić je pogođen u lijevu potkoljenicu i prebačen je na Kliniku za ortopediju“, potvrdila je za Dnevni avaz Biljana Jandrić, portparol Kliničkog Centra Koševo.

Na mjestu pucnjave sinoć je bilo mnoštvo policajaca koji su žutom trakom ogradili mjesto obračuna kod slastičarne „Dalas“, dok je nekoliko metara dalje, također žutom trakom bilo označeno mjesto gdje je navodno jedan od povrijeđenih, dok je bježao, pao. Na tom mjestu bila je vidljiva lokva krvi.

Prema broju čahura koje su istražitelji označili tokom uviđaja, vidljivo je da je ispaljeno više hitaca. U incidentu je učestvovalo više osoba za kojima policajci tragaju, a navodno je riječ o Amiru Pašići Faći, Elvisu Hodžiću i Jasminu Ćatiću, izvještava Dnevni avaz.

"Kasumić, koji je sve vrijeme bio komunikativan, policiji je izjavio da je na njega pucao Amir Pašić Faćo koji je bio u društvu nekoliko svojih prijatelja“, saznaje Dnevni avaz od nezvaničnih izvora u policiji. Također postoji sumnja, kako kažu, da je Smajlagić bio slučajni prolaznik te da je Pašiću meta bio Kasumić.

Žena koja radi na obližnjem kiosku i koja je očevidac pucnjave kazala je da je vidjela dvojicu muškaraca kako se u prolazu prepiru. Jedan od njih je spominjao neku bombu koja je ranije aktivirana i u tom momentu je izvukao pištolj. Isto je uradila i druga osoba i tada je, kaže, počela paljba.

"Kada su počeli pucati jedan muškarac je ubrzo pao, dok je ovaj drugi povrijeđen počeo bježati. I on je pao nekoliko metara dalje“, izjavila je svjedokinja.

Iz policije je saopćeno da je istraga u toku te da se utvrđuju detalji ovog incidenta i eventualno učešće i drugih osoba.