Crna hronika
67

U sinoćnjim sukobima navijača i policije povrijeđeno više od 20 osoba

Klix.ba
Nakon sinoćnjih sukoba navijača Željezničara i pripadnika MUP-a KS pomoć je u Kliničkom centru Univerziteta Sarajevo zatražilo 20 osoba. Kako saznajemo, privedeno je i nekoliko navijača.

"Primljeno je ukupno 20 pacijenata od kojih je 17 navijača, a trojica su policajci. Svi su imali lakše tjelesne povrede i otpušteni su", rekla je za Klix.ba Muamera Šehić, portparolka KCUS-a.

Zbog posjedovanja marihuane na južnoj strani stadiona Asim Ferhatović Hase uhapšene su tri osobe, dok su četiri osobe dobile prekršajne naloge (dvije zbog točenja alkohola na javnom mjestu u vrijeme održavanja sportske manifestacije i dvije zbog posjedovanja baklji).

Kako je saopćeno iz MUP-a KS, nakon završetka utakmice navijači su krećući se ulicom Alipašina, općina Centar Sarajevo, uništili jedan saobraćajni znak, te više kontejnera zs smeće izvukli na ovu saobraćajnicu.

"Također, kamenjem su gađali policijske službenike MUP-a Kantona Sarajevo i tom prilikom je povrijeđeno pet policijskih službenika, od kojih je jedan zadobio teške tjelesne povrede. Ljekarska pomoć im je ukazana u KCU u Sarajevu i Općoj bolnici “Prim. Dr. Abdulah Nakaš”. Istom prilikom lakše je povrijeđeno još šest policijskih službenika ovog Ministarstva, koji se nisu obratili za ukazivanje ljekraske pomoći. Također, usljed udara tvrdim predmetom, oštećeno je jedno službeno motorno vozilo, vlasništvo ovog Ministarstva", saopćeno je iz MUP-a KS.

Podsjetimo, do obračuna pripadnika Specijalne policijske jedinice MUP-a KS i navijača Željezničara došlo je nakon što je Plavima poništen gol zbog ofsajda u samom finišu utakmice, zbog čega su Manijaci počeli čupati stolice na južnoj tribini te su razvalili i dio zaštitne ograde.

Povrijeđeni navijači i policajci zatražili su pomoć i u Hitnoj pomoći KS.