Mjesto Gredice
0

U Savi pronađeno beživotno tijelo muškarca, policija iz Brčkog utvrđuje uzroke smrti

A. K.
Fotografija je ilustrativnog karaktera (Foto: A. K./Klix.ba)
Fotografija je ilustrativnog karaktera (Foto: A. K./Klix.ba)
Na području Brčkog u rijeci Savi jutros je pronađeno beživotno tijelo muškarca, a policija utvrđuje uzroke smrti kao i identitet osobe.

Kako je saopćeno iz Policije Brčko distrikta, njima je jutros u osam sati i sedam minuta prijavljeno da je uočeno beživotno tijelo u rijeci Savi kod šljunkare u mjestu Gredice.

"Odmah nakon zaprimljene prijave policijski službenici su izašli na lice mjesta i preduzimaju sve mjere i radnje na utvrđivanju svih okolnosti vezanih za navedenu prijavu. Za sada možemo saopštiti da je riječ o nepoznatom muškom beživotnom tijelu, koje je izvađeno iz rijeke Save, te je preveženo u gradsku mrtvačnicu", naveli su iz policije.

Policija u vrijeme zaprimanja ove prijave u skorije vrijeme nema prijavu nestanka osoba na području Brčko distrikta te će preduzimati dalje mjere i radnje na identifikaciji NN beživotnog tijela.

O navedenom je upoznat tužilac Tužilaštva Brčko distrikta po čijoj naredbi će biti izvršena obdukcija te će po okončanju svih istražnih radnji biti saopćeno više detalja.