Vozilo Granične policije BiH
806

U Sarajevu ukraden Audi A6 direktora Agencije za borbu protiv korupcije

Klix.ba
Službeni automobil Audi A6 Seada Liska, direktora Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije, ukraden je u noći sa subote na nedjelju sa parkinga u ulici Kemala Kapetanovića u Novom Sarajevu gdje Lisak živi, saznaje Klix.ba.

Vozilo je inače u vlasništvu Granične policije BiH, a Lisak ga je nastavio koristiti i nakon prelaska iz Granične policije u Agenciju, u kojoj sada radi.

U automobilu su se nalazile samo Liskove lične stvari, a vozilo je bilo zaštićeno lavljom kandžom, što provalnike nije spriječilo da ga ukradu.

Službeni automobili Granične policije na meti su kradljivaca već dugi niz godina, odnosno od njenog osnivanja 2000. godine. Tada je, kako piše Slobodna Bosna, prvom direktoru ove institucije Slaviši Vukoviću ukraden službeni Passat u naselju Ciglane. Njegovom nasljedniku Nijazu Spahiću, ukraden je službeni Golf ispred stana na Stupu.

Istu sudbinuo doživio je Golf 5 Slobodana Krstića, šefa jedinice GP u Trebinju. VW Passat bivšeg načelnika Mileta Jurića ukraden je ispred njegove privatne kuće u naselju Vojno kod Mostara.

Posljednji primjer je krađa Golfa 5, koji je pripadao Centralnoj istražnoj kancelariji, u martu prošle godine. U njemu se nalazila najsavremenija navigacijska i oprema za prisluškivanje, piše Slobodna Bosna.