Akcija "Igrač"
158

U Sarajevu uhapšeno 14 osoba i oduzeto blizu 10 kilograma droge

Piše: I. Č.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo uhapsili su tokom višemjesečne akcije "Igrač" 14 osoba i oduzeli blizu 10 kilograma raznih vrsta droge. Predmet je predat u nadležnost Tužilaštva KS.

"Uhapšeni su predati u nadležnost Tužilaštva KS i bit će zadržani 24 sata. U tom zakonskom roku, nakon što ih ispita postupajući tužilac, odlučit će o daljim mjerama prema osumnjičenima", kazala je glasnogovornica Tužilaštva Azra Bavčić za Klix.ba.

Pripadnici MUP-a KS su kriminalistički obradili 25 osoba, dok je slobode lišeno 14 osoba koje su uz Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima predate u nadležnost Tužilaštva KS.

Tokom akcije prikupljeni su dokazi radi dokumentovanja krivičnih djela razbojništva, protivpravnog lišavanja slobode, ucjene, neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet droge, zloupotrebe službenog položaja, nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija, udruživanja radi vršenja krivičnih djela i nedozvoljenog držanja vatrenog oružja i municije.

Krivična djela su izvršena u okviru organizovane kriminalne grupe, a akcija je trajala više mjeseci.

Tokom hapšenja vršeni su pretresi osoba, stanova i automobila, poduzete su i druge radnje dokazivanja te je pronađeno i oduzeto blizu 10 kilograma raznih vrsta droge, određena suma novca koji potječe iz vršenja krivičnih djela, određena količina oružja i municije, kao i drugih predmeta koji se mogu koristiti kao dokazi u krivičnom postupku.