Po nalogu Tužilaštva
50

U Sarajevu uhapšena još jedna ženska osoba u okviru akcije "Neon"

Piše: M. N.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Službenici Federalne uprave policije uhapsili su danas još jednu osobu ženskog spola u okviru akcije "Neon" koja se sprovodi po nalogu Tužilaštva KS.

Detalji još ne mogu biti saopćeni zbog interesa istrage koja još traje. Akcija je započela sinoć, a osim FUP-a učestvuju i MUPKS i Porezna uprava FBiH.

Ranije je uhapšen Selvedin Bulbul, predstavnik boračke populacije, i 32-godišnja žena inicijala S. D. Ove osobe se tereti za krivična djela navođenja na prostituciju, trgovine ljudima i pranja novca.

Pretresena su dva stana i jedan ugostiteljski objekt koji se nekada zvao "Playboy", a koji je u Bulbulovom vlasništvu.

"Radi se o osobama koje su u ranijem periodu i tokom 2017. godine, radi sticanja protupravne imovinske koristi, kontinuirano omogućavale i organizovale pružanje seksualnih usluga većem broju NN osoba u noćnom klubu koji je pretresen u ovoj akciji, na način da su u ličnim kontaktima ili posredstvom drugih osoba pronalazili djevojke za pružanje seksualnih usluga i privlačenje klijenata. Prilikom izvršenih pretresa pronađeno je i oduzeto oružje, municija, sef s većom količinom novca, medikamenti, mobilni aparati i SIM kartice, notesi i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu s predmetnim krivičnim djelima", navodi se u saopćenju FUP-a.