Akcija "Aperkat"
0

U Sarajevu uhapšena još jedna osoba zbog preprodaje kokaina

A. B.
Pronađeno je 100 grama kokaina tokom pretresa, Foto: FUP
Pronađeno je 100 grama kokaina tokom pretresa, Foto: FUP
U nastavku akcije "Aperkat" policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) su danas (29. decembra) pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva KS, uhapsili još jednu osobu iz Sarajeva zbog "neovlaštene proizvodnje i i stavljanje u promet opojnih droga".
Uhapšena osoba inicijala D.K. (1974.) je uhapšena nakon pretresa stambenih prostorija koje je on koristio na području Kantona Sarajevo, kojom prilikom je pronađeno oko 100 gr materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "Kokain", vaga za precizno vaganje, određena količina novca, mobilni tel. aparat i sim kartica, te drugi predmet koji potiču ili dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom.

Osoba D.K. će nakon kriminalističke obrade u FUP-u i zakonskom roku biti predata na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu KS uz Izvještaj o izvršenim krivičnim djelima.

Podsjećamo, u sklopu navedenih aktivnosti, 23. decembra ove godine lišena uhapšene su tri osobe iz Sarajeva inicijala A.E. (1991.), A.S. (1998.) i J.B. (2001.), kod kojih je prilikom pretresa pronađena i oduzeta određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "Canabis Sativa L", "Amfetamin", drobilica, sredstva za pakovanje i vaganje, mobilni telefonski aparati i sim kartice, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelima.

U toku ove tromješečne istrage policijski službenici su na području Kantona Sarajevo uhapsili 10 osoba kod kojih je priliko pretresa pronađena opojna droga koju su isti kupili od strane osumnjičenih koji su lišeni slobode u današnjoj akciji.

FUP