Crna hronika
0

U Sarajevu uhapšena jedna osoba zbog pucnjave

FENA
Ilidža
Ilidža
Službenici Četvrte policijske uprave u nedjelju u 08.20 sati lišili su slobode B.M., rođen 1964. u Foči, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično izazivanja opće opasnosti. On je oko 03.30 sati, u ulici Nikole Šopa, općina Ilidža, pucao u pravcu kuće vlasništvo D.Dž. iz Sarajeva.

Na osnovu prethodno pribavljene sudske naredbe, izvršen je pretres kuće vlasništvo B.M. i tada je pronađena i oduzeta jedna lovačka puška ''zbrojovka Brno'', sa optičkim nišanom i sedam patrona sačme cal. 12 mm, za koju posjeduje odobrenje nadležnog organa.

U ulici Trg zlatnih ljiljana, općina Novi Grad Sarajevo, službenici Treće policijske uprave u nedjelju u 09.00 sati lišili su slobode A.E., rođen 1985. u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo izazivanja opće opasnosti. On je 21. juna oko 23.40 sati, u ulici Trg djece Dobrinje, općina Novi Grad Sarajevo, zajedno sa H.R., T.A. i Z.M. iz Sarajeva, izvršio bacanje ''Molotovljevog koktela'', na balkon stana vlasništvo K.J. iz Sarajeva.

U nedjelju u 17.45 sati obaviještena je Treća policijska uprava da je nepoznata osoba oko 17.35 sati, izvršila krivično djelo razbojništva nad radnicom u sportskoj kladionici ''Wiliams'', ulica Vrbovska, općina Novi Grad Sarajevo. Prema izjavi S.N. iz Sarajeva, nepoznata osoba je otuđila izvjesnu količinu novca i mobilni telefon, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu.

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se ukupno devet saobraćajnih nezgoda, od toga osam sa materijalnom štetom i jedna sa nastradalim osobama, kada je jedna osoba lakše povrijeđena. Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno sedam vozača, tri zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita i devet vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole.