|

U Sarajevu uhapšen Nijaz Karkelja!

U Sarajevu uhapšen Nijaz Karkelja!
0
S
Piše: A. Kovač
4.11.2009. u 15:49
47
komentara
0

dijeljenja
U Sarajevu uhapšen Nijaz Karkelja!
Nijaz Karkelja zvani Nisko (45) i Adis Hasanagić (30), obojica iz Sarajeva, te Makedonac Enis Mandal (26), uhapšeni su jučer zbog sumnje da su počinili krivično djelo iznuda i teška krađa. Sarajevska policija i dalje traga za njihovim saučesnikom 28-godišnjim Fočakom H.Š.
Karkelja, Hasanagić i Mandal su danas predati u nadležnost sarajevskog Kantonalnog tužilaštva, gdje će naknadno biti odlučeno o mjeri pritvora.

Naime, sarajevska policija je u koordiniranoj akciji sa sarajevskim Kantonalnim tužilaštvom oformila tim čiji je zadatak bio da otkriju grupu koja se na području Kantona Sarajevo ali i šire, bavi organizovanom krađom automobila, te iznudama novca od vlasnika za ukradeni automobil.

Operativnim radom na terenu otkriveno je da su Karkelja i ostali uhapšeni pripadnici te grupe, te je izvedena akcija njihovog hapšenja.

Tokom akcije, u Tarčinu je pronađen automobil ”VW Transporter”, turskih nacionalnih oznaka, vlasništvo turskog državljnina U.M.S., čija je vrijednost oko 60.000 KM, a koje je ukradeno 2. novembra ove godine na području općine Ilidža.

Tokom hapšenja kod osumnjičenih je, pak, pronađen novac koji su preuzeli od vlasnika ukradenog vozila i to kao nadoknadu za povrat, kao i veći broj mobitela sa karticama, koje su koristili prilikom iznude, odnosno pozivanja vlasnika vozila.
Od Mandala je oduzet i automobil ”Audi A6”, bh. registarskih oznaka, radi daljih provjera.

Svi uhapšeni su odranije poznati sarajevskoj policiji po činjenju različitih krivičnih djela.
Prijavi grešku


Komentari (47)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...