Nakon dojave građana
0

U Sarajevu uhapšen napadač iz Novog Pazara

Sarajevo-x.com
Sead Šećerović (Foto: Novipazar.com)
Sead Šećerović (Foto: Novipazar.com)
U utorak navečer, pripadnici MUP-a KS su uhapsili Seada Šećerovića iz Novog Pazara, osumnjičenog za napad nožem i pokušaj ubistva Ratke Kos i Miltiadesa Bećirbegovića.

Kako nam je potvrdio Irfan Nefić, portparol MUP-a KS, Šećerović je uhapšen sinoć u 23:10 sati, a priznao je krivicu za navedena djela. Šećerović je rođen 1985. godine u Novom Pazaru. Uhapšen je zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju.

"O hapšenju je obaviješten kantonalni tužitelj koji je ispitao osumnjičenog u prisustvu policije. Izvršen je pretres sobe u kojoj je živio gdje je pronađen nož za koji se sumnja da je korišten u napadima", rekao je Nefić.

Kako nam je Nefić rekao, napadač je uhapšen u jednom ugostiteljskom objektu nakon dojave građana, a zbog tajnosti policijske istrage tačna lokacija mjesta hapšenja nije poznata. Određen mu je pritvor i zadržan je u prostorijama Odsjeka za zadržavanje lica MUP-a KS.

Podsjećamo da je Šećerović osumnjičen da je prošle sedmice napao nožem Miltiadesa Bećirbegovića kojem je ubodima nožem nanio povrede opasne po život. Nekoliko dana prije toga, 16. septembra, ista osoba napala je Ratku Kos u sarajevskom naselju Dobrinja.

Bećirbegović i Kosova su smješteni na Odjelu za anesteziju i reanimaciju KCUS-a gdje se oporavljaju od zadobijenih povreda.

Napadač je žrtvama prilazio s leđa i bez povoda ih nožem udarao u grudi, ramena i vrat. Iz Ministarstva unutarnjih poslova je potvrđeno da je Šećerović na isti način ranije napadao i građane u Novom Pazaru.