Crna hronika
95

U Sarajevu uhapšen muškarac koji je opljačkao 16 stanova

Klix.ba
Foto: Čitatelj/Klix.ba
Foto: Čitatelj/Klix.ba
Policija MUP-a Kantona Sarajevo 06. maja uhapsila je S.F. (1978) iz Goražda, zbog višestrukih pljački stanova, najviše na području Općine Novi Grad i Općine Novo Sarajevo.

S.F. je zajedno sa djevojkom K.S. rođenoj 1989. godine u Sarajevu počinio više teških krađa u čak 16 stanova na području Kantona Sarajevo. U Općini Novi Grad S.F. je opljačkao šest stanova u ulicama Semira Frašte, u stan koji koristi B.A, u ulici Trg Barcelone, u stan koji je u vlasništvu H.R, u ulici Trg zlatnih ljiljana, u stan koji koristi Č.K, u ulici Trg međunarodnog prijateljstva, u stan vlasništvo H.K, u ulici Žrtava fašizma, u stan vlasništvo P.Ć, i u ulici Olimpijska, u stan vlasništvo K.M.

Na području Općine Novo Sarajevo opljačkao je deset stanova i to u ulici Kemala Kapetanovića, u stan koji je u vlasništvu S.H, u ulici Kemala Kapetanovića, u stan vlasništvo B.R, u ulici Isaka Samokovlije, u stan vlasništvo A.I, u ulici Bulevar Meše Selimovića, u stan vlasništvo Č.D, u ulici Kemala Kapetanovića, u stan koji koristi V.N, u ulici Džemala Bijedića, u stan koji koristi R.A, u ulici Džemala Bijedića, u stan koji koristi S.E, u ulici Džemala Bijedića, u stan vlasništvo Č.M, u ulici Džemala Bijedića, u poslovni prostor i u ulici Ferde Hauptmana, u stan vlasništvo Lj.F.

Nakon završene kriminalističke obrade S.F. je uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima predat na nadležnost tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, dok je K.S. otpuštena iz službenih prostorija.