|

U Sarajevu se predao Benedi Đukanović, osumnjičeni za ubistvo Slaviše Krunića

U Sarajevu se predao Benedi Đukanović, osumnjičeni za ubistvo Slaviše Krunića
99
Piše: M. N.
12.6.2019. u 22:55
115
komentara
99

dijeljenja
U Sarajevu se predao Benedi Đukanović, osumnjičeni za ubistvo Slaviše Krunića Foto: H. M./Klix.ba
Benedi Đukanović za kojim je bila raspisana potjernica zbog ubistva banjalučkog biznismena Slaviše Krunića predao se sarajevskoj policiji večeras oko 22 sata, potvrđeno je za Klix.ba u MUP-u KS.
Đukanović je bio u bjekstvu od 22. aprila kada su ubijeni Slaviša Krunić i Žarko Pavlović u Glamočanima, kod Laktaša. U pucnjavi je smrtno stradao i napadač Željko Kovačević.

Benedi Đukanović Benedi Đukanović


Đukanović je bio jedan od najtraženijih bjegunaca za kojim je MUP RS-a raspisao potjernicu. Sumnjiči se za teško ubistvo i pokušaj ubistva. Posljednji put je viđen u noći ubistva Krunića kada ga je policija zaustavila u Derventi u okviru rutinske kontrole u bijelom Golfu 7 i pustila jer tada još nije bila raspisana potjernica za njim.

Foto: H. M./Klix.ba Foto: H. M./Klix.ba
Njegovom saučesniku Emiliju Baldu ranije je određen jednomjesečni pritvor. Za ubistvo Krunića i njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića trenutno se kao direktni izvršioci sumnjiče Đukanović i Željko Kovačević koji je ubijen kobne noći.

Obdukcijom je utvrđeno da je u Krunićevu glavu ispucano više metaka, dok je Pavlović zadobio povrede u grudnom košu. Napadač Kovačević zadobio je povrede stomaka.

Foto: H. M./Klix.ba Foto: H. M./Klix.ba
U okviru istrage uhapšen je radnik firme "Sector security" Rodoljub Gajić iz Banje Luke, koji je obezbjeđivao suprugu i djecu ubijenog Krunića, za kojeg se sumnja da je odavao informacije osumnjičenima Benediju Đukanoviću i Emiliu Baldi.
Prijavi grešku


Komentari (115)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...