Akcija FUP-a
0

U Sarajevu privedeno 11 lica zbog razbojništva u Vitezu

SRNA
Istraga o razbojništvu kod Viteza nastavljena je, a od 11 privedenih lica, devetoro je zadržano u pritvoru, dok su dva lica nakon saslušanja puštena na slobodu, potvrdio je danas Srni portparol Federalne uprave policije Robert Cvrtak.

''S obzirom da nastavljamo sa opsežnom istragom, ne mogu trenutno dati više detalja, a ako nešto i bude za javnost, saopštićemo to tokom dana'', rekao je Cvrtak.

Pripadnici specijalne jedinice Federalnog MUP-a izveli su juče na više lokacija u Sarajevu opsežnu akciju tokom koje je privedeno 11 lica, sedam muškaraca i četiri žene.

Akcija je obavljena na lokacijama u Buća Potoku, Alipašinom Polju, Trgu heroja i u Kolodvorskoj ulici, te u Starom gradu.

Prema pisanju medija, ovaj pretres izveden je po nalogu Kantonalnog suda u Novom Travniku, a u vezi sa istragom koju Kantonalno tužilaštvo Travnik vodi u slučaju sa razbojništvom nad Suljom Smajićem, 3. aprila u mjestu Bukve kod Viteza.

Za ovo razbojništvo osumnjičeni su Muris i Jasmin Varupa, koji su navodno ukazali i na određena lica u Sarajevu.  

Po nalogu Suda iz Novog Travnika od Federalne uprave policije zatražen je pretres objekata koje koriste izvjesni Igbala Vilić, Sabahudin Ahmetović, Sanel Kreso i Muamer Hadžić.
Policija nije željela da potvrdi da li su ova lica juče bila privedena i obuhvaćena istragom.