Crna hronika
19

U Sarajevu ponovo uhapšen prevarant Eldin Komad

Piše: E. F.
Eldin Komad (Foto: Facebook)
Eldin Komad (Foto: Facebook)
Eldin Komad (33), poznati prevarant iz Čapljine, uhapšen je jučer u Sarajevu i to po jednoj od mnogih potraga koja je za njim raspisana, saznaje Klix.ba.

O kojoj se od mnogih prevara koje mu se stavljaju na teret ovoga puta radi nije poznato. No, ono što je zasigurno tačno jeste činjenica da je Komad izuzetno tražen i to u svim dijelovima naše zemlje.

Naime, ovaj prevarant ima podebeo dosje koji se uglavnom odnosi na krivična djela prevare, a u kojima Komad sa izvrsno planiranom pričom koristi lakovjernost svojih žrtava.

Nedavno je proveo i mjesec dana u zatvoru u Mostaru, ali se ubrzo potom našao na slobodi. Kako se čini, nije mu trebalo mnogo vremena da nađe novu žrtvu.

Također u julu mjesecu je na Općinskom sudu u Sarajevu osuđen na zatvorsku kaznu od osam mjeseci zatvora jer je K. P. prevario za mobitel i 300 maraka. Da Komad vara gdje stigne dokazuju i optužnice koje je protiv njega podiglo Tužilaštvo ZHK - Široki Brijeg.

Jedna od posljednjih u nizu Komadovih prevara dogodila se u Sarajevu kada je od Mirze Bašića na lažno ime unajmio automobil Škoda Fabia. Na ulazu u Mostar sa unajmljenim automobilom je skrivio nesreću, ali je umakao policiji. Nekoliko dana kasnije je uhapšen, ali se nije dugo zadržao u pritvoru.

On je, između ostalog, prije dvije godine stanovnicima sarajevskog naselja Alifakovac uzeo 8.000 KM, kada im je obećao da će im osigurati zaposlenje. Nakon što se domogao novca, pobjegao je.

Nedavno je na prevaru, predstavivši se kao uposlenik DGS-a, a potom i uposlenik brze pošte, prisvojio mobitel iPhone.