Crna hronika
0

U Sarajevu pljačke, požari, automobilske nesreće

FENA
Dvije nepoznate osobe su u subotu u 06,57 sati, na Trgu heroja, općina Novo Sarajevo, uz prijetnju pištoljem uzvršili razbojništvo nad S. S., radnicom "Lutrije BiH", kojom prilikom je iz sefa otuđena određena suma novca, nakon čega su se udaljili u nepoznatom pravcu, objavila je policija

O ovome je obavješten kantonalni tužitelj u Sarajevu, a službenici policije rade na identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

AUTO UDARILO ŽENU

U subotu oko 13 sati u ulici Topal Osman-paše, općina Novo Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je došlo do udara i obaranja na kolovoz pješakinje D. M. (1937) iz Sarajeva od strane marke "polo", kojim je upravljao vozač I. R. (1987) iz Sarajeva.

D.M. je zadobila neutvrđen stepen povreda, a njoj je Ijekarska pomoć ukazana u KCU Sarajevo, nakon čega je upućena na kućno liječenje. Uviđaj na mjestu događaja obavljen je od uviđajne ekipe MUP-a Kantona Sarajevo kojim je rukovodio dežurni kantonalni tužitelj u Sarajevu. UKRALI MOBITEL UZ PRIJETNJU NOŽEM

Dvije nepoznate osobe su u subotu oko 18,10 sati u ulici Zagrebačka, općina Novo Sarajevo, uz prijetnju nožem izvršile razbojništvo nad maloljetnim K. A., od kojeg je otuđen mobilni telefon, nakon čega su se udaljile u nepoznatom pravcu.

O događaju je obaviješten kantonalni tužitelj u Sarajevu, a službenici policije rade na identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

GORIO AUTOMOBIL

U subotu oko 22,30 sati u ulici Branilaca Sarajeva do broja 31, općina Centar, došlo je do požara na parkiranom vozilu marke "seat-ibiza", vlasništvo H.H. iz Sarajeva.

Ekipa PVB Sarajevo ugasila je požar.

O požaru je obaviješten kantonalni tužitelj u Sarajevu, koji je naložio da se uviđajne radnje obave u jutarnjim satima u prisustvu inspektora PPZ-a. Službenici policije rade na rasvjetljaavanju događaja.

POŽAR U ULICI ADEMA BUĆE

U subotu u 22,58 sati, u ulici Adema Buće broj 260, općina Novi Grad Sarajevo, došlo je do požara na kući vlasništvo J. S., a koju koristi A. R.

Ekipa PVB Sarajevo ugasila je požar.

O događaju je obaviješten kantonalni tužitelj u Sarajevu, koji je naložio da se uviđajne radnje obave u jutarnjim satima u prisustvu inspektora PPZ-a.

Izvršenim uviđajem konstatovano je da je do požara došlo uslijed zapaljenja dimnjaka. Službenici policije rade na dokumentovanju događaja.

NESREĆA NA BENTBAŠI

Jedna osoba zadobila je teške tjelesne povrede u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju oko 01,30 sati u ulici Bentbaša, općina Stari Grad Sarajevo.

Tom prilikom došlo je do skretanja s kolovoza i udara u metalnu zaštitnu ogradu vozila "golf II" kojim je upravljao O. A. (1983) iz Sarajeva.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede (frakturu kosti desnog skočnog zgloba) zadobio je putnik iz vozila K. Dž. (1983) iz Sarajeva, kome je ljekarska pomoć ukazana u KCU Sarajevo, nakon čega je upućen na kućno liječenje.

O događaju je obaviješten kantonalni tužitelj u Sarajevu, a uviđaj na mjestu događaja obavljen je od uviđajne ekipe MUP-a Kantona Sarajevo.