MUP KS
34

U Sarajevu jučer za tri sata uhapšena dva dilera, pronađene veće količine droge

S. G.
Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba
U Sarajevu su jučer u kratkom vremenskom roku, slobode lišene dvije osobe zbog postojanja osnova sumnje da su posjedovali i stavljali u promet nedozvoljene narkotike.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo jučer su imali pune ruke posla. U razmaku od svega par sati uhapsili su dvojicu narkodilera u općinama Novi i Stari Grad.

Prvo su jučer oko 12:10 sati u ulici Branislava Nušića na Dobrinji policijski službenici PU Novi Grad lišili slobode osobu inicijala A.V., rođen 1986.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

Lisice su mu stavljene zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Prilikom pretresa kod istog su pronađena i oduzeta dva paketića sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu i dva paketića sa materijom koja asocira na opojnu drogu spid.

Tri sata kasnije u ulici Mejlina, općina Stari Grad Sarajevo, policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga, Sektora kriminalističke policije izvršili su pretres S.U., rođen 1988.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

Tom prilikom kod istog je pronađen i oduzet jedan paketić sa materijom koja asocira na opojnu drogu heroin i mobilni telefon. Izvršenim pretresom je pronađena i oduzeta određena količina materije koja asocira na opojne druge marihuanu i spid, kao i digitalna vaga.

O oba ova slučaja obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim osobama.