Jedna osoba povrijeđena
9

U saobraćajnoj nesreći u Ljubuškom poginuo 26-godišnjak

G. Š.
Ilustracija (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ilustracija (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Prilikom slijetanja automobila u Ljubuškom smrtno je stradao 26-godišnji mladić, a jedna osoba je povrijeđena, potvrdio je MUP Zapadnohercegovačkog kantona.

Nesreća se dogodila oko ponoći u mjestu Lisice, općina Ljubuški.

"Odmah po zaprimljenoj prijavi na mjesto događaja izašli su policijski službenici PU Ljubuški i utvrđeno je da je ličnim motornim vozilom marke VW Golf upravljao K.B.(26) iz mjesta Grab, a na mjestu suvozača nalazio se A.G.(22) iz istog mjesta“, navode iz MUP-a ZHK.

K.B. je preminuo na mjestu nesreće dok je A.G. zadobio tjelesne povrede zasad neutvrđenog stepena.

Policijski službenici PU Ljubuški su na mjestu događaja izvršili uviđajne radnje uz prisustvo dežurnog tužitelja Kantonalnog tužiteljstva u Širokom Brijegu, a na lokalnoj cesti saobraćaj je bio u potpunosti zatvoren u vremenu od 00.10 do 05.10 sati te se preusmjeravao na alternativne pravce.

Po nalogu dežurnog kantonalnog tužitelja u Širokom Brijegu u narednom periodu obavit će se obdukcija tijela smrtno stradale osobe u prostorijama mrtvačnice Bijeli Brijeg, a motorno vozil je izuzeto i smješteno u sabirni centar za vozila radi obavljanja potrebnih vještačenja, navode iz MUP-a ZHK.