Bilješevo kod Kaknja
0

U saobraćajnoj nesreći poginuo 20-godišnjak

Sarajevo-x.com
Smrskani automobil (Foto:Zeda)
S mjesta nesreće (Foto:Zeda)
Na magistralnom putu M5, u mjestu Bilješevo, općina Kakanj, jutros tri sata nakon ponoći dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je jedna osoba poginula, prenosi Zeda.

Naime, do saobraćajne nesreće je došlo kada je 21 – godišnji Elvin Delibašić iz još uvijek nepoznatih razloga izgubio kontrolu nad vozilom, prešao u lijevu traku, a potom se automobil, najvjerovatnije, zbog klizave ceste odbio od zaštitnu ogradu, a zatim sletio u kanal.

Delibašić je zadobio teške tjelesne povrede, a saputnik iz "Audija" 20 – godišnji Eniz Krivokapa je po svemu sudeći ispao iz automobila i od zadobijenih teških tjelesnih povreda preminuo na licu mjesta.

Odmah nakon nesreće u zeničku bolnicu osim Delibašića prevezeni su i ostali saputnici iz "Audija“ Aldis Kubat (24), Arnel Musić (24), Nobert Bešlić (28). Međutim, o stepenu povreda kod Kubata, Musića i Bešlića ljekari se nisu izjasnili.

Tijelo nastradalog je po zahtjevu kantonalne tužiteljice Adine Selimović prevezeno na Odjeljenje patologije Gradskih groblja Visoko radi pregleda i obdukcije, koji će se obaviti u toku dana.

Tokom noći uviđajne ekipe Policijske stanice Kakanj i dežurni tim Profesionalne vatrogasne brigade iz Kaknja sa dežurnom kantonalnom tužiteljicom Adinom Selimović obavili su uviđaj.