{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U saobraćajnim nesrećama tokom vikenda dvije osobe poginule

F
21.1.2008. u 11:28
0
0
U saobraćajnim nesrećama tokom vikenda dvije osobe poginule
0
U saobraćajnim nesrećama tokom vikenda dvije osobe poginule
Dvije osobe smrtno su stradale u saobraćajnim nesrećama koje su se tokom vikenda dogodile u Zeničko-dobojskom i Zapadnohercegovačkom kantonu.
Na području Federacije BiH tokom vikenda evidentirane su 193 saobraćajne nesreće u kojima je 11 osoba teško povrijeđeno, 30 lakše, a za dvije osobe nije utvrđen stepen povrede.

Prema podacima Federalne uprave policije, najviše saobraćajnih nesreća zabilježeno je u Kantonu Sarajevo – 63, zatim u Zeničko-dobojskom – 31, Tuzlanskom – 30, Srednjobosanskom – 21, Unsko-sanskom i Hercegovačko-neretvanskom – po 18, Zapadnohercegovačkom i Kantonu 10-Livno – po pet, te Bosanskopodrinjskom i Posavskom kanton – po jedna.

Tokom vikenda počinjena su i 184 krivična djela, od kojih: ubistvo u pokušaju u Kantonu Sarajevo, četiri razbojništva, sedam nasilja u porodici, 11 oštećenja tuđe stvari, dva izazivanja opće opasnosti, dva ugrožavanja opće sigurnosti, posjedovanje i omogućavanje uživanja droga, krivotvorenje dokumenata, šumska krađa, dvije prijevare, 91 teška i 19 krađa, te krađa u pokušaju i 42 ostala krivična djela.

Evidentirano je i 120 slučajeva narušavanja javnog reda i mira u kojima su dvije osobe teže i jedna lakše povrijeđena.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: