Crna hronika
4

U saobraćajnim nesrećama kod Prijedora poginuli Janko Milunović i Sanel Hukić

FENA
Mjesto saobraćajne nesreće (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Mjesto saobraćajne nesreće (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Pješak Janko Milutinović (1960.) iz Prijedora i Sanel Hukić iz Kozarca smrtno su stradali u dvije odvojene saobraćajne nesreće koje su se sinoć dogodile u tom gradu.

Milunovića je u 20:04 sati usmrtio autobus prevoznika Globus tours, kojim je upravljao Miroslav Driljić (1964.) iz Kranja, u Republici Sloveniji.

Uviđaj na mjestu saobraćajne nesreće obavio je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka Saša Labotić, zajedno s policijskim službenicima Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Prijedor.

Tužilac je naložio da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere kao i vještačenja, radi rasvjetljavanja svih okolnosti saobraćajne nesreće, a naložena je i obdukcija tijela nastradalog pješaka, koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske.

S obzirom da je vozač autobusa državljanin Republike Slovenije, on je lišen slobode, a nakon obavljene kriminalističke obrade u CJB Prijedor, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, bit će sproveden u Okružno javno tužilaštvo Banja Luka radi ispitivanja, nakon čega će postupajući tužilac odlučiti o daljim mjerama i radnjama.

Druga soabraćajna nesreća se dogodila u ulici Maršala Tita, u mjestu Kozarac, kod Prijedora, oko 21:25 sati.

Usljed slijetanja automobila Volkswagen Fox s kolovoza, poginuo je vozač Sanel Hukić (1984.), a tjelesne povrede zadobio je suvozač u pomenutom putničkom vozilu Begajet Maslić (1978.) iz Zenice.

Povrijeđenom je pružena ljekarska pomoć i medicinski je zbrinut u Univerzitetsko kliničkom centru Banja Luka, potvrđeno je danas iz banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva.