Crna hronika
0

U Rudom pronađeno oko 50 kilograma marihuane

FENA
Zajedničkom akcijom službenika Uprave za indirektno oporezivanje, Granične policije BiH i MUP-a Republike Srpske jučer je na teritoriji Rudog pronađeno 40 paketa marihuane težine oko 50 kg.

Pretpostavlja se da je drogu na teritoriju Bosne i Hercegovine prije dva dana unio Z.R., rođen 1980., državljanin Republike Crne Gore, saopćila je Uprava za indirektno oporezivanje.

Prilikom redovnog pregleda vozila koja su se kretala iz pravca Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu na graničnom prijelazu Uvac 2.oktobra Službenici Uprave za indirektno oporezivanje zaustavili su auto „tojota korola“ , crnogorskih registarskih pločica, kojim je upravljao Z.R., državljanin Republike Crne Gore.

Prilikom pregleda vozila od službenika UIO, osoba je stavila vozilo u pogon i bez odobrenja i izvršene granične kontrole velikom brzinom se udaljila u putnom pravcu Uvac-Rudo.

Služenici UIO i Granične policije BiH su nastavili potragu za odbjeglim te je istog dana oko 15.00 sati u mjestu Mokronozi, općina Rudo, pronađeno vozilo kojim je upravljao Z.R. zaključano i ostavljeno pored puta.

Po nalogu Tužilaštva BiH službenici MUP-a Republike Srpske, PS Rudo izvršili su uviđaj na licu mjesta, a službenici Granične policije BiH su izvršili detaljan pregled vozila uz pomoć psa-tragača, koji je potvrdio sumnju da se u vozilu nalazila droga. Četrdeset paketa marihuane pronađeno je jučer na području mjesta Mokronozi, općina Rudo, u blzini mjesta gdje je bilo parkirano vozilo kojim je upravljao Z.R. Kompletan izvještaj bit će predan Tužilaštvu BiH.

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje i Granične policije BiH su i 29.septembra na graničnom prijelazu Deleuša (BiH – Crna Gora) u vozilu šibenskih registarskih oznaka, kojim je upravljao M.D. iz Drniša, Republika Hrvatska, pronašli 13 paketa marihuane težine 13 kg i 189 grama.