Ispod mosta u centru
20

U rijeci Uni u Bosanskoj Krupi pronađeno beživotno tijelo starije žene

Piše: M. Ć.
Bosanska Krupa
Bosanska Krupa
U poslijepodnevnim satima u rijeci Uni u Bosanskoj Krupi pronađeno je tijelo nepoznate ženske osobe, potvrđeno je za Klix.ba u Ministarstvu unutrašnjih poslova USK.

Danas oko 14 sati građani Bosanske Krupe primijetili su da ispod drvenog mosta u centru grada pluta beživotno tijelo u rijeci Uni i o tome su obavijestili policiju i nadležne službe. Po zaprimljenoj dojavi na mjesto događaja upućena je Profesionalna vatrogasna jedinica.

"Pretragom terena oko Zelenih otoka zajedno sa građanima i pripadnicima MUP-a konstatovana je mogućnost da je tijelo otplovilo dalje rijekom u pravcu Bosanske Otoke. Iz tog razloga, angažovane su dopunske snage u vidu Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bosanska Krupa i Vatrogasnog društva Otoka iz Bosanske Otoke", kazali su iz Profesionalne vatrogasne jedinice Bosanska Krupa.

Oko 15 sati u koritu rijeke Une u naselju Halkići pripadnici MUP-a, vatrogasne jedinice i građani uočili su tijelo koje je ubrzo i izvučeno na obalu. Konstatovano je da se radi o ženskoj N. N. osobi u dobi između 60 i 70 godina.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova USK poduzeli su istražne radnje, a tijelo je prebačeno u mrtvačnicu radi obdukcije.

Više detalja bit će poznato nakon okončanja istrage.