Crna hronika
0

U rijeci Ukrini kod Dervente pronađen leš muškarca

FENA
U rijeci Ukrini, kod Dervente, jučer je oko 11.30 sati pronađeno beživotno tijelo za koje je utvrđeno da se radi o R.V. iz te općine.

Uviđaj su izvršili policijski službenici Policijske stanice Derventa, zajedno sa ljekarom mrtvozornikom Doma zdravlja Derventa koji se izjasnio da vanjskim pregledom leša nisu pronađene povrede koje bi ukazivale da je smrt nastupila primjenom sile od druge osobe.

Rodbina je dan ranije prijavila nestanak R.V. koji se udaljio od kuće u kojoj je sam živio.

Na osnovu naredbe dežurnog tužioca, tijelo preminulog prevezeno je u prosekturu dobojske bolnice radi vršenja obdukcije i utvrđivanja tačnog uzroka smrti.

Iz CJB Doboj danas je saopćeno i da je policiji jučer prijavljeno da je u mjestu Jogovac, na područje grada Doboja, tokom fudbalske utakmice između FK "Vučjak" iz Majevca i FK "Borac" iz Kotorskog, igrač FK "Borac" S.S. izgubio svijest i prevezen u dobojsku bolnicu.

Po do sada prikupljenim saznanjima, nakon prekršaja, tokom utakmice, došlo je do svađe i fizičkog kontakta između igrača, prilikom čega je, prema izjavi S.S., nakon zadobijenog udarca u glavu izgubio svijest.

Povrijeđenom S.S. ukazana je ljekarska pomoć u dobojskoj bolnici.