Brčko
0

FOTO / U rijeci Savi pronađen leš 30-godišnje žene

Sarajevo-x.com
Foto: infobrcko.com
Foto: infobrcko.com
U petak ujutro oko devet sati u rijeci Savi u Brčkom pronađen je leš ženske osobe u dobi od 30 godina. Tijelo, koje je u fazi raspada, pronašao je Arif Zahirović koji je sa komšijom čistio ponton na Savi, pored gradskog izletišta Ficibajr.

"Čistili smo granje kada smo primijetili nešto čudno. Mislio sam da se radi o svinji, no kada smo bolje pogledali zaključili smo da se radi o ženskom lešu. Vidjeli smo kratke pantalonice, sjajni kaiš i brushalter. Nakon toga smo obavijestili policiju", kazao je Zahirović za infobrcko.com.

Glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova u Brčkom, Halid Emkić, istakao je da je nakon uviđaja leš prevezen u Gradsku mrtvačnicu, gdje će biti urađena obdkucija.

Foto: infobrcko.com
Foto: infobrcko.com
Sa ovim slučajem upoznato je i Tužilaštvo distrikta Brčko.

"Možemo reći da se radi o ženskom lešu starosti oko 30 godina. Ostale detalje ćemo iznijeti nakon obdukcije. Policija distrikta Brčko će raspisati depešu svim policijskim agencijama u BiH, a susjedni organi će o ovome biti upoznati putem Interpola, s obzirom da kod nas, u Brčkom, nije prijavljen nestanak osobe ovih karakteristika", kazao je Emkić.