Banja Luka
0

U raciji pronađeni pištolji i heroin

FENA
Banja Luka
Banja Luka
Policija je tokom vikenda u Banjoj Luci izvršila 10 racija u kojima je oduzela manju količinu droge i oružja.

Pronađeno je i privremeno oduzeto 12 paketića smeđeg praha koji po svom izgledu asocira na heroin ukupne brutomase 36,7 grama; 10 paketića zelene biljne materije koja po svom izgledu asocira na marihuanu, ukupne brutomase 10,1 grama; 10 bejzbol palica; pet pištolja različitih vrsta i kalibara, saopćio je danas na vanrednoj pres-konferenciji načelnik Sektora banjalučke policije Dragan Ćibić.

Na parkingu u Kozarskoj ulici, u vozilu "Peugeot 206", kojim je upravljalo E.C.(52) iz Banje Luke, radnici policije su pronašli 12 paketića heroina, upakovane u bijeli selotejp papir te oko 530 KM i 20 eura.

U ulici Save Kovačevića u Banjoj Luci, radnici policije pronašli su devet pakovanja marihuane, odbačene od nepoznate osobe.

U ulici Tržnička, na parkingu tvrđave Kastel, kod Ž.K.(21) iz Banje Luke, radnici policije pronašli su i privremeno oduzeli 1,2 grama zelene biljne materije koja po svom izgledu asocira na marihuanu.

Navedene osobe lišene su slobode i privedene u službene prostorije, gdje je izvršena kriminalistička obrada, nakon čega je E.C., 6.marta, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nedozvoljena proizvodnja i promet droga predat u nadležnost Okružnog tužilaštva u Banjoj Luci.

I Ž.K. je pušten na slobodu, a protiv njega će Osnovnom sudu Banja Luka- Odjeljenje za prekršaje, slijediti zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja iz zakona o proizvodnji i prometu droga RS-a.