Oglasio se MUP ZDK
99

U pucnjavi u Zenici ubijen višestruki kickbox prvak Džemal Mahmić, policija traga za napadačem

Klix.ba
Zenička policija još uvijek traga za napadačem koji je jutros u 9 sati u buregdžinici pucao na Džemala Mahmića koji je uslijed povreda preminuo u Kantonalnoj bolnici Zenica.

Sve raspoložive policijske snage Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona nalaze se na terenu te tragaju za napadačem koji je u Mahmića ispalio nekoliko metaka nakon čega se udaljio s mjesta događaja sa svojim vozilom u nepoznatom pravcu.

Mahmić je od ranije bio poznat policijskim organima kao žrtva većih pucnjava koje su se dogodile u Zenici. U pucnjavi na Staroj pijaci gdje je smrtno stradao slučajni prolaznik Amer Pivić, Mahmić je bio žrtva napada, ali i u Crkvicama kada je ponovo pogođen slučajni prolaznik.

Svoj život posvetio je sportu, a ostvario je brojne sportske uspjehe. Bio je višestruki evropski, balkanski i bh. prvak u kickboxu.

Razlozi jutrošnjeg napada još uvijek nisu poznati, a iz Operativnog centra MUP-a ZDK su kazali da su sve raspoložive snage na terenu te da se traga za osumnjičenim.

"Policijski timovi Sektora kriminalističke policije i Policijske uprave I u Zenici poduzimaju intenzivne aktivnosti na terenu sa ciljem otkrivanja lica koje se sumnjiči za izvršenje ovog krivičnog djela, koje je u bjekstvu, kao i njegovog lociranja i lišenja slobode. Trenutno se u službenim prostorijama Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona saslušavaju svjedoci događaja, kao i sva druga lica koja bi policijskim službenicima mogla dati određena saznanja", kazali su iz MUP-a ZDK.