Crna hronika
0

U pucnjavi u ul. Janka Jolovića ranjen Č.K.

FENA
U utorak 15. maja oko 22.45 sati, obaviještena je III PU da je u ulici Janka Jolovića, općina Novi Grad Sarajevo, Z.M. upotrijebio vatreno oružje i tom prilikom jedna osoba je zadobila povrede.

Izlaskom na lice mjesta službenici policije su zatekli i lišili slobode Z.M., rođenog 1987. u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Tom prilikom pronađena je i oduzeta automatska puška sa okvirom i 41 komadom metaka, cal. 7,62 mm. U ulici Bulevar Branilaca Dobrinje, općina Novi Grad Sarajevo, službenici policije su zatekli Č.K., rođenog 1984. u Sarajevu, gdje je i nastanjen sa vidnim povredama u predjelu nogu, nanešenih iz vatrenog oružja od Z.M.

Povrijeđeni je vozilom Zavoda za hitnu medicinsku pomoć prevežen u Klinički centar bolnice Koševo, gdje su mu ljekari konstatirali teške tjelesne povrede opasne po život, a na Odjeljenju ortopedije je zadržan na daljem liječenju.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili službenici policije MUP-a KS. Istog dana u 03.30 sati Z.M. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS. Službenici policije nastavljaju rad na dokumentiranju navednog krivičnog djela.