{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U protekla 24 sata na području Federacije BiH registrirana 73 krivična djela

F
12.4.2007. u 15:40
0
0
U protekla 24 sata na području Federacije BiH registrirana 73 krivična djela
0
U protekla 24 sata na području Federacije BiH registrirana 73 krivična djela
U protekla 24 sata na području Federacije BiH registrovana su ukupno 73 krivična djela i 31 slučaj narušavanja javnog reda i mira, te ukupno 63 saobraćajne nezgode u kojima je pet osoba zadobila teže, a 13 lakše tjelesne povrede.
U ukupnom broju krivičnih djela evidentirano je 27 teških krađa: jedna u Unsko-sanskom kantonu (USK), po tri u Tuzlanskom (TK) i Zeničko-dobojskom kantonu (ZDK), jedna Srednjobosnaskom kantonu (SBK), te četiri Hercegovačko-neretvanskom (HNK) i 15 u Kantonu Sarajevo (KS)

Istovremeno registrirano je 11 krađa od čega pet u TK, po jedna u ZDK i SBK, te četiri u HNK. Registrovana je i jedna provalna krađa, kao i dvije provale u SBK, te dva razbojništva u KS i šest nasilja u porodici od čega u TK jedno, u ZDK jedno, u SBK dva, u HNK jedno i u KS jedno.

U isto vrijeme registrirana su dva nanošenja lakših tjelesnih povreda u TK, sedam oštećenja tuđe imovine, od čega u TK četiri, u SBK jedno, u HNK jedno i Hercegbosanskom jedno, te jedno ugrožavanje sigurnosti u Zapadnohercegovačkom kantonu (ZHK), jedno izazivanje opće opasnosti u KS dva krivična djela u vezi s narkoticima (TK jedno i HNK jedno), kao i jedno jedno krivotvorenje isprava u Posavskom kantonu (PK) i 10 ostalih krivičnih djela (USK tri, HNK jedno, KS pet, HB kantonu jedno).

Od ukupno 31 slučaja narušavanja javnog reda i mira u KS registrirana su četiri, u USK tri, u PK nije registrirano, u TK četiri, u ZDK 11, u Bosansko-podrinjskom kantonu (BPK) tri, u SBK jedan, u HNK tri, u ZHK jedan i u HB kantonu jedan.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: