Crna hronika
0

U prometnoj nesreći u Bihaću poginule dvije osobe

FENA
Dvije osobe su poginule, a dvije teško povrijeđene u prometnoj nesreći koja se u nedjelju rano ujutro dogodila u bihaćkom prigradskom naselju Žegar.

U ovoj nesreći smrtno su stradali Velimir Jurić (1984) i Marko Jurić (1983), a teške tjelesne povrede zadobili su Luka Klepić (1986) i Marko Šantić (1987).

Ovo je za Fenu izjavio kantonalni tužilac Mehmedalija Huseinović, dodajući da su mladići starosne dobi ispod 25 godina iz bihaćkog prigradskog naselja Vedro Polje.

Prema njegovim riječima, do nesreće je došlo kada je njihov automobil, službeno vozilo osiguranja "Euroherc", marke "volvo", zbog neprilagođene brzine udario u betonski stup niskonaponske mreže, potom prešao cestu i prevrnuo se.

Prvi nalazi istrage, koja je još u toku, upućuju na to da su dvojica mladića podlegla odmah na mjestu nesreće. Druga dvojica hospitalizirana su u Kantonalnoj bolnici u Bihaću.

Kako doznajemo od dežurnih ljekara, Luka Klepić nalazi se u jako teškoj situaciji i ljekari se bore za njegov život, dok je Marko Šantić van životne opasnosti.