Crna hronika
6

U prevrnutom vozilu poginuo 31-godišnjak iz Bihaća

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U bihaćkom naselju Klokot u ponedjeljak uvečer oko 22:10 sati dogodila se saobraćajna nezgoda na lokalnom putu, u kojoj je tridesetjednogodišnji vozač Sanel Fazlić iz Bihaća poginuo, jedna osoba zadobila teže, a dvije lakše povrede.

Nesreća se dogodila kada je preminuli Fazlić, uslijed neprilagođene brzine uslovima i stanju na putu izgubio kontrolu nad vozilom, te sletio sa kolovoza.

"Vozilo Opel Vectra bez registarskih oznaka se nakon slijetanja prevrnulo na krov u kanal s vodom, koji se nalazi pored puta. Dolaskom na mjesto nesreće pripadnici policije su zajedno za pripadnicima općinske vatrogasne jedinice i medicinskih radnika Hitne pomoći iz prevrnutog vozila izvukli četiri lica", izjavio je za FENA-u glasnogovornik Policije Unsko-sanskog kantona (USK), Ale Šiljdedić.

Po njegovim 31-godišnji vozač, uslijed zadobivenih povreda preminuo je na licu mjesta, drugi tridesetjednogodišnjak je zadobio teške tjelesne povrede, a osamnaestogodišnjak i pedesetdvogodišnjak su zadobili lakše tjelesne povrede.

Uviđaj na mjestu nesreće obavili su pripadnici kriminalističke policije i dežurni kantonalni tužilac, koji su konstatirali da je uzrok saobraćajne nesreće neprilagođena brzina kretanja vozila uslovima i stanju puta.