{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U požaru u Trebinju izgorjela napuštena kuća

F
28.8.2012. u 11:17
0
0
U požaru u Trebinju izgorjela napuštena kuća
0
U požaru u Trebinju izgorjela napuštena kuća
Foto: Arhiv/Klix.ba
Požar u Trebinju i dalje je aktivan, a u selu Grdeši izgorjela je napuštena kuća sa pomoćnim objektom.
Iz Civilne zaštite su potvrdili da vatra gori na trebinjskim brdima, Bijeloj gori i Straševici.

Helikopter Oružanih snaga BiH, jučer je u periodu od 18.30 do 19.30 sati, dejstvovao u tri naleta, i to u Popovom polju, a u dva navrata u Bijeloj gori.

Na području općine Bileća, u selu Kačanj, vatrogasci i pripadnici Civilne zaštite stavili su požar pod kontrolu. Jedan krak požara iz sela Davidovići proširio se prema mjestu Fatnica, visoko u stijenama na nepristupačnom terenu.

U toku protekle noći ponovo se aktivirao požar u selu Zasada kao i u Gornjim Mirilovićima, na nepristupačnom terenu i stanje na požarištu se prati.

Požari u ljubinjskim naseljima Kapavica, Vlahovići i Vala, gdje su u toku jučerašnjeg dana bile ugrožene kuće, stavljeni su pod kontrolu, dok su u Gacku aktivni požari na području Bjelasnice i Slivlja. Teren je nepristupačan, a stanje na požarištu se prati.

U toku poslijepodneva u Nevesinju su odbranjene kuće u selima Kovačići i Humčani. Jutros je stanje dobro, a svi požari su pod kontrolom, preciziraju iz Civilne zaštite.

Požar iz pravca Rujišta, u Federaciji BiH, svakodnevno prelazi na teritoriju Istočnog Mostara, dok je požar u rejonu Kubaš pod kontrolom.

Pod kontrolom je i požar u rejonu Bočac – Baljvine, u općini Kneževo, a stanje na požarištu prate radnici šumskog gazdinstva.

Požar u kanjonu rijeke Ugar je i dalje aktivan. U akciji gašenja požara angažovano je oko 30 ljudi i to vatrogasci, radnici šumskog gazdinstva i mještani.

Na području Doboja, požar u Mjesnoj zajednici Paklenica ugašen je sinoć oko 18 sati.

U općini Rudo, na području Velikog i Malog Tmura požar je lokaliziran, a stanje na požarištu se prati, za razliku od Novog Goražda, gdje se ponovo aktivirao požar u selu Zamegresi, koji se širi prema Borak brdu.

Zbog miniranog i nepristupačnog terena, gašenje požara nije moguće.

U naselju Zapjevac, ispod Trebeškog brda od sinoć oko 18.30 sati aktiviran je požar. Vatra se gasi u blizini repititora Borova, a u akciji učestvuju tri vatrogasca sa jednim vozilom, pet radnika šumskog gazdinstva i dva radnika telekoma iz Foče.

U rejonu Gostun stanje je nepromijenjeno. Na pojedinim mjestima iznad sela Hladila, gori vatra ali zbog nepristupačnog terena gašenje požara nije moguće.

Stanje na požarištu se prati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: