Prijedor
0

U požaru izgorio stan porodice Beriša

SRNA
Silvija Beriša u spaljenom stanu (Foto: SRNA)
Silvija Beriša u spaljenom stanu (Foto: SRNA)
U požaru koji je buknuo u prizemlju kuće Silvije Beriše u prijedorskom naselju Urije pričinjena je šteta procijenjena na 20.000 KM.

Izgorjelo je skoro kompletno pokućstvo, kao i veliki dio garderobe, čarapa i tekstilne robe kojom je trgovala ova porodica.

    	Zamjenika komandira Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor Mile Novakovića potvrdio je danas da je dojava o požaru u stanu Beriša stigla juče oko 17.00 časova, nakon čega su vatrogasci za petnaestak minuta uspješno lokalizovali vatrenu stihiju, koja je skoro u potpunosti uništila prizemlje dvospratne kuće.

    	Silvija Beriša je rekla da se u vrijeme požara nalazila van kuće, u apoteci gdje je sa sinom Elvisom kupovala sirup protiv kašlja.

    	"Kada sam se vratila kući vidjela sam da mi je stan u plamenu. Na licu mjesta bili su vatrogasci i policija", kazala je Silvija dodavši da joj je vatra uništila svu imovinu koju je imala.

    	Njena majka, Merima Beriša, koja stanuje na spratu zajedničke kuće, ispričala je da je bila šokirana kada je vidjela vatru kako kulja kroz prozore stana u prizemlju gdje joj kćerka živi, misleći da se u stanu nalazi unuk Elvis.

    	Uzrok požara još nije poznat, a Merima Beriša je rekla u kući nije ložila, tako da je isključena mogućnost da je vatra izbila iz peći.