Automobilska mafija
99

U Posušju uhapšeni članovi kriminalne grupe koja se povezuje s ubistvom sarajevskih policajaca

Klix.ba
Foto: Dejan Božić/RAS Srbija
Foto: Dejan Božić/RAS Srbija
Članovi kriminalne grupe koji su poznati po krađi automobila, a neki su se dovodili i u vezu sa ubistvom sarajevskih policajaca, uhapšeni su u Posušju u akciji sprečavanja krijumčarenja ljudi.

U noći s petka na subotu, u mjestu Čubrina na teritoriji općine Posušje su službenici Granične policije BiH spriječili krijumčarenje osam turskih državljana. Zaustavljena su dva automobila u kojima su se nalazile četiri osobe s područja Pala i Sokoca iz kriminalnog miljea, a koje su poznate bh. javnosti.

Riječ je o Milošu Obradovu (1998. godište) protiv kojeg je pokrenuta istraga zbog ubistva sarajevskih policajaca, ali je prekinuta zbog nedostatka dokaza, a u međuvremenu su optužene tri osobe - Savo Marinković, Aleksandar Macan i Marko Trifković, koji su navodno svi članovi iste kriminalne grupe.

Osim Obradova, uhapšeni su i Stefan Samadžija, Slobodan Samardžija i jedna ženska osoba inicijala B.B.

Članovi ove ekipe, na čijem je čelu navodno Srećko Trifković, optužen u akciji "Volan", dovode se u vezu sa nizom teških krađa, ali i likvidacija. Sarajevska policija te državni službenici su tokom više istraga otkrili brojne informacije o ovoj grupi, a očekuje se da će bar dvije istrage dobiti svoj epilog s obzirom na to da je suđenje u toku.