Granična policija
20

U Posušju uhapšen državljanin Rumunije zbog krijumčarenja državljana Iraka i Turske

G. Š.
Na području Posušja policijski službenici su spriječili krijumčarenje trojice stranih državljana, te uhapsili državljanina Rumunije koji je pokušao prokrijumčariti dvojicu državljana Iraka i jednog državljanina Republike Turske, potvrdila je policija.

Granična policija BiH navodi da je krijumčarenje 21. februara spriječila Mješovita ophodnja Jedinice granične policije BiH Gorica i Postaje granične policije Imotski Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Hrvatske.

"Krijumčarenje je otkriveno tokom nadzora državne granice u graničnom pojasu na području Posušja, a prilikom granične kontrole putničkog motornog vozila Fiat, nacionalnih oznaka Savezne Republike Njemačke. Vozilom je upravljao V.M. (1991.), državljanin Rumunije", navode iz državne granične policije.

Ističu da je prema naredbi dežurnog tužioca Tužilaštva BiH, državljanin Rumunije lišen slobode i da će protiv njega biti dostavljen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo "krijumčarenje osoba".

"Strani državljani će biti ispitani u svojstvu svjedoka i predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje", naveli su iz granične policije BiH.