Crna hronika
0

U plastenicima uzgajao drogu, u kući držao marihuanu i pušku

Piše: D. Brkić
MUP TK (Foto: Arhiv)
MUP TK (Foto: Arhiv)
Nakon što su krajem prošle sedmice službenici MUP-a TK realizovali još jednu uspješnu akciju u oblasti suzbijanja zloupotrebe narkotičkih sredstava, Općinski sud u Kalesiji odredio je jednomjesečni istražni pritvor za Jasmina Mujkanovića (22) iz Seljublja, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Također, Mujkanović se tereti i da je počinio krivično djelo nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija, jer su policijski službenici prilikom pretresa njegove porodične kuće pronašli pušku M-48.

U jednoj od navećih zapljena droge u Tuzlanskom kantonu, u porodičnoj kući Jasmina Mujkanovića pronađeno je šest kilograma marihuane, a u plastenicima u dvorištu još 30 stabljika ove biljke.

Veća zapljena droge zabilježena je u januaru 2012. godine kada su službenici MUP-a TK u tuzlanskom naselju Ši Selo pronašli sedam kilograma te opojne droge, a marihuana je pronađena kod D.LJ. i njegovih pomagača.

Iz MUP-a TK u narednim danima najavljuju novu akciju, a planira se razbijanje još jedne narko grupe s područja Općine Tuzla.