Crna hronika
2

U odronu zemlje u rudniku u Milićima poginuo rudar, drugi teško povrijeđen

FENA
Rudar Zoran Dukić (1970.) je poginuo, a Teufik Memišević (1965.) zadobio je teške tjelesne povrede, nakon što je sinoć došlo do odrona zemlje u jami Rudnika "Boksita“ u Milićima.

Memišević je, kako saznaje Fena, zadobio povrede lijeve potkoljenice, lijeve nadlaktice i povrede u predjelu grudnog koša.

U CJB Bijeljina su za Fenu potvrdili, uz navođenje inicijala stradalog i povrijeđenog rudara, da je policijskoj stranici Milići sinoć u 20.35 sati od strane direktora sektora rudarstva u preduzeću "Boksit“ Milići prijavljeno da je došlo do nesreće na radu u tom rudniku.

Policija je utvrdila da je prilikom rada u radniku došlo do obrušavanja zemlje koja je zatrpala Zorana Dukića, koji je na mjestu nesreće preminuo, dok je Memišević zadobio teške tjelesne povrede.

Tijelo poginulog rudara izvučeno je iz jame u 22.20 sati. Memiševiću je ukazana hitna medicinska pomoć u Medicinskom centru Zvornik, nakon čega je upućen na liječenje u Urgentni klinički centar Tuzla.

Uviđaj je nastavljen jutros, a prisustvuje mu i nadležni tužilac iz Vlasenice, rudarski inspektor i inspektor zaštite na radu.

Istraga je u toku.