|

U Novom Šeheru kod Maglaja vandali zapalili veliku zastavu Bosne i Hercegovine

U Novom Šeheru kod Maglaja vandali zapalili veliku zastavu Bosne i Hercegovine
797
Piše: E. M.
2.3.2019. u 08:47
155
komentara
797

dijeljenja
U Novom Šeheru kod Maglaja vandali zapalili veliku zastavu Bosne i Hercegovine Mjesto na kojem je zapaljena zastava BiH (Foto: Klix.ba)
U mjestu Novi Šeher kod Maglaja u toku noći zapaljena je velika državna zastava koja je bila postavljena povodom Dana nezavisnosti.

Ovu informaciju za Klix.ba potvrdio je zastupnik u Skupštini ZDK Jasminko Kapić, ujedno i član Foruma mladih Socijaldemokratske partije koji je kazao da ga je jutros oko 4 sata o događaju informisao sugrađanin.

"Jutros oko 3:45 me nazvao sugrađanin kako bi me informisao da je neko pokušao zapaliti veliku zastavu dimenzija 10x5 metara, ali da je on ugasio. Odmah je informisao policiju o događaju, a dok je policija došla, počinioci su se vratili i završili posao zapalivši zastavu u potpunosti", kazao je Kapić.

Zastava BiH u Novom Šeheru ranijih godina (Foto: E. M./Klix.ba) Zastava BiH u Novom Šeheru ranijih godina (Foto: E. M./Klix.ba)


Dodao je da je zgrožen ovim događajem koji nesumnjivo predstavlja napad na državu paljenjem simbola.

"Mi živimo u povratničkom mjestu i ranije je bilo netrepeljivosti, ali ovo je direktni napad na državu. Policija treba istražiti ovaj slučaj, a ja ću i kao zastupnik u Domu naroda i u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona tražiti reakciju na ovaj događaj", zaključio je Kapić.

Informacija nam je potvrđena i u Ministarstvu unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona te su dodali da tragaju za počiniteljima.
Prijavi grešku


Komentari (155)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...