Policija imala posla
33

U novogodišnjoj noći zapaljen automobil, uhapšen vozač zbog nesreće i opljačkana prodavnica

Piše: D. B.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Sarajevska policija je u novogodišnjoj noći imala posla, a zabilježeno je nekoliko incidenata.

Policijski službenici su 1. januara u 1:25 sati slobode lišili muškarca inicijala D. B. (1996) zbog oštećenja tuđe stvari, koji je nakon kriminalističke obrate pušten na slobodu.

Iste noći je u 3:18 sati PS Dobrinja obaviještena da je došlo do požara na putničkom automobilu Renault Scenic vlasništvo muškarca inicijala F. K., koji je bio parkiran u ulici Ramiza Salčina u Sarajevu. Požar su ugasili pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo oko 3:50 sati. Na vozilu je pričinjena materijalna šteta, a povrijeđenih nije bilo. Ustanovljeno je da je automobil zapaljen, a u toku je istraga s ciljem identifikacije i pronalaska počinitelja.

Oko 4:45 sati je na raskrsnici ulica Džidžikovac i Tina Ujevića u općini Centar u Sarajevu došlo do saobraćajne nesreće. Muškarac E. K. (1984) rođen u Peći, koji je državljanin Srbije, vozeći automobil Porsche Panameru bh. registarskih oznaka u vlasnišvu kompanije "Green Oil" d.o.o Sarajevo udario u parkirano vozilo Škoda Fabia čeških registarskih oznaka. Tom prilikom je teške tjelesne povrede zadobila putnica iz Panamere inicijala V. P. rođena 1999. godine u Somboru u Srbiji. Njoj je ljekarska pomoć ukazana u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, odakle je prevezena na Kliniku za ortopediju i traumatologiju te zadržana na liječenju. E. K. je lišen slobode zbog teškog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog prometa, kao i ugrožavanja javnog prometa zbog omamljenosti.

Također 1. januara, ali u 18:05 sati, dvije maskirane osobe su uz prijetnju nožem opljačkale prodavnicu Bakal, koja pripada firmi Ottoman Group Company d.o.o te su odnijele neutvrđenu sumu novca. Policija radi na identifikaciji i pronalasku počinitelja.

Policija je uručila 67 prekršajnih naloga, a iz saobraćaja su isključena četiri vozača zbog konzumiranja alkohola. Jedno vozilo je isključeno iz saobraćaja zbog isteka važenja saobraćajne dozvole.