Intervenisali i vatrogasci
0

U nesreći na Rostovu povrijeđene tri osobe

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
U saobraćajnoj nesreći danas na području Rostova na putu Bugojno-Novi Travnik tri osobe su povrijeđene, od kojih jedna teže, potvrđeno je Feni u PU Bugojno.

U sudaru u kojem su sudjelovala četiri vozila teže povrede zadobio je B.E. (43) iz Bugojna koji je upravljao vozilom Renault.

S potresom mozga, traumatskim šokom i prijelomom butne kosti on je, nakon ukazane pomoći u bugojanskom domu zdravlja, prevezen u Kantonalnu bolnicu Travnik.

Lakše povrede u sudaru zadobio je M.J. iz Žepča koji je hospitaliziran u Bugojnu zbog blažeg potresa mozga i površnih ozljeda na licu.

U nesreći je povrijeđen i N.Č. iz Viteza ali je on pušten kući nakon što je ustanovljeno da nema razloga da ostane u bolnici.

Po završetku uviđaja koji vrše pripadnici PU Bugojno bit će poznat uzrok nesreće u kojoj su, zbog nastale štete na vozilima, morali intervenirati i bugojanski vatrogasci.

Na dionici od Etno-sela na Rostovu prema Bugojnu često se događaju saobraćajne nesreće koje za posljedicu imaju teže povrijeđene i smrtno stradale osobe. Razlog većine njih je neprilagođena brzina uvjetima i stanju puta.