Crna hronika
180

U mutnoj Drini još se traga za skakačem Andrejom Beucom

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Slovenac Andrej Beuc (34) još nije pronađen u mutnoj Drini, nakon skoka s mosta u Drinu, koji su organizovani u okviru manifestacije "Zvorničko ljeto".

Beuc je nakon skoka sa visine od 20 metara izronio, ali je potom nestao u vodi.

U blizini na čamcima bili su licencirani spasioci i ronioci, kao i pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Zvornik.

Potraga za Beucom se nastavlja. Hidroelektrana Mali Zvornik je odmah nakon obavještenja da je u Drini nestao skakač smanjila protok vode na minimum, čime je omogućeno da se nivo korita Drine smanji i olakša potraga za nestalim Beucom.

Za skokove s mosta u Drinu bilo je prijavljeno 15 skakača iz Njemačke, Slovenije, Srbije i BiH.

Foto: SRNA
Foto: SRNA

Beuc je bio deveti po redu skakač, nakon čega su skokovi prekinuti.

Skakač Marko Pavlović iz Kragujevca rekao je novinarima da je u šoku nakon ovog nesretnog slučaja.

"Ovo je ekstremni sport, svi mi skačemo na sopstvenu odgovornost, svega smo se nagledali, svjesni smo svih opasnosti i sada smo svi potreseni", rekao je Kovačević.

On je naglasio da je svaka skakaonica opasna.

"Zna se da se skače sa velike visine, zna se kolika je dubina, zna se da je voda mutna i da je u pokretu. Sve to znamo i mi skakači i spasioci, ali eto desila se tragedija", rekao je Kovačević.

Predsjednik Opštine Mali Zvornik Zoran Jevtić istakao je da se desio tragičan događaj i pored dobre i želje i volje da se skokovi koji su se ranije tradicionalno održavali na ovom mjestu, ponovo vrate.

"Opština Mali Zvornik i grad Zvornik zajedno su organizovali ove skokove i potpisali ugovor sa profesionalnim licima iz Begrada koji imaju ateste i koja su bila zadužena za bezbjednost skakača u vodi, ali ne mogu još da shvatim da je nestao mladić profesionalac", rekao je Jevtić i poželio da ga ronioci što prije pronađu i da se u toku istražnih radnji sazna šta je uzrok nesreće.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović rekao je da se, nažalost, dogodila tragedija.

"Prema riječima ljudi i struke, Beuc je imao dodir s vodom raširenih ruku i njegovo pojavljivanje iznad nivoa vode odmah je ukazivalo da se desio problem", rekao je Stevanović.

On je naveo da se ne zna da li je došlo do povrede prilikom kontakta sa vodom.

"Čovjeka nema, traže ga. Nikada mi gore nije bilo", rekao je Stevanović i naglasio da je neshvatljivo da je stradao profesionalac koji ima na hiljade skokova iza sebe.

"Ovaj tragičan događaj teško mi je pao, vjerujte", rekao je Stevanović.

Za večeras zakazane programske aktivnosti, koje je trebalo da se izvedu u okviru "Zvorničkog ljeta", otkazane su.