Po nalogu suda
73

U Mostaru uhapšen diler iz Sarajeva za kojim je bila raspisana potjernica, pronađena i droga

G. Š.
Foto: G. Š./Klix.ba
U Mostaru je danas operativnom akcijom pripadnika Odjela za posebne namjene SKP MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona uhapšen 25- godišnji D.V. iz Sarajeva za kojim je bila raspisana potjernica zbog prodaje opojne droge, potvrđeno je za Klix.ba.

Operativnu akciju su proveli pripadnici Odjela za posebne namjene SKP MUP HNK na osnovu usmene naredbe Opštinskog suda Mostar, te izvršili pretres stana koji je koristio D.V. za kojim je bila raspisana potjernica i za kojeg su prikupljena saznanja da se bavi prodajom opojne droge na području Mostara.

Prilikom pretresa stana pronađena veća količina raznih vrsta opojnih droga i to 275 grama bijele praškaste tvari koja asocira na opojnu drogu speed, 316 komada tableta koje asociraju na opojnu drogu extasy ,kao i oko 50 grama suhe zeljaste tvari koja asocira na opojnu drogu marihuana, te vaga za precizno vaganje opojne droge.

Osumnjičeni Sarajlija je lišen slobode te, a sa događajem je upoznat nadležni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Mostaru, koje će uhapšenog kako je kazano za Klix.ba proslijediti na daljnje postupanje Sudu u Sarajevu koji je za njim raspisao potjernicu.