Fejićeva ulica
0

U Mostaru se zbrajaju štete od požara, policija traga za počiniocima

G. Š.
Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba
U Mostaru se zbrajaju štete od požara koji je jutros u 4,20 sata izbio u mostarskoj ulici Braće Fejića i u potpunosti uništio ugostiteljski objekat Fotza, te oštetio nekoliko objekta u blizini i vatrogasno vozilo, potrđeno je za Klix.ba.
Kako na mjestu događaja saznajemo od mještana požar su izazvale dvije maskirane osobe, koje su prostor polile zapaljivom tečnošću, a potom bacili bengalku.

Glasnogovornik MUP-a HNK Ljudevit Marić ističe da je požar prijavljen jutros u 4,20 sati u PS Mostar Centar i da službenici Odjela kriminalističke policije Policijske uprave Mostar obavljaju uviđaj nakon čega će biti poznato više detalja.

Ugostiteljski objekat je požar potpuno uništio, a vatreni plamen koji se širio je oštetio zidove na zgradi, nekoliko okolnih objekata, te je prilikom gašenja požara oštećeno je i jedno vozilo Vatrogasne jedinice.

"Odjel kriminalističke policije, nadležno tužiteljstvo i protupožarni inspektori rade uviđaj i poduzimaju zakonom propisane radnje, a nakon toga ćemo znati više detalja o cijelom slučaju", kazao je Marić za Klix.ba.