Tuga u Hercegovini
357

U Mostaru dan žalosti i posljednji ispraćaj tragično stradalih u saobraćajnoj nesreći

G. Š.
U Mostaru je danas dan žalosti i posljednji ispraćaj tragično stradale porodice Krstić koja je u subotu oko 20 sati poginula u teškoj saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu M-17 u mjestu Buna –Zaton, kada su četiri osobe smrtno stradale i četiri teško povrijeđene.

Dan žalosti u Mostaru je službeno proglasio gradonačelnik Mostara Mario Kordić, koji je ranije porodicama tragično stradalih uputio izraze saučešća i tuge zbog stravične nesreće u tom gradu.

U nesreći je poginula tročlana porodica Krstić iz Mostara, bračni par Boris (35) i Marijana (34) te njihov sin Roberto (9), dok je njihova trogodišnja kćerka zadobila povrede opasne po život i na liječenju je u SKB-u Mostar.

Posljednji ispraćaj tragično stradale porodice Krstić bit će održan u 15 sati ispred gradske mrtvačnice Bijeli Brijeg u Mostaru, gdje će članovi porodice od 14 sati primati saučešće.

Tročlana porodica bit će pokopana na Rimokatoličkom groblju u naselju Ortiješ, a misa zadušnica će biti služena uz pokop.

Njihova tragična smrt zavila je u crno Hercegovinu, a porodicama tragično stradalih izraze saučešća upućuju brojni građani iz svih krajeva naše zemlje kao i visoki dužnosnici sa svih nivoa vlasti.

Bračni par je poginuo u stravičnoj nesreći u kojoj su učestvovala četiri automobila te su četiri osobe poginule i još četiri teško povrijeđene.

Prema nezvaničnim informacija tragično stradala mostarska porodica Krstić je žrtva utrkivanja i nesavjesne vožnje druga dva automobila na cesti, BMW-a i Mercedesa. Četvrta poginula osoba u ovoj nesreći je vozač BMW-a Mate Primorac, inače hercegovački biznismen koji će danas biti sahranjen u Čitluku.

Uviđaj koji su obavili pripadnici Policijske uprave Mostar, pod rukovodstvom dežurnog tužioca je trajao više od pet sati, a saobraćaj je za to vrijeme na ovoj dionici magistralne ceste je bio potpuno obustavljen.

Kantonalno tužilaštvo HNK je naložilo obdukciju tijela stradalih i vještačenje svih automobila koja su učestvovala u saobraćajnoj nesreći te poduzima sve zakonom previđene istražne radnje da rasvijetli okolnosti koje su dovele do tragične nesreće.