{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U lovu kod Olova ubijen lovac

Z
11.8.2008. u 13:09
0
0
U lovu kod Olova ubijen lovac
0
U lovu kod Olova ubijen lovac
Olovo
U lovu na lokalitetu šumskog kompleksa zv. Zagradinski potok, u neposrednoj blizini naseljenog mjesta Vukotići kod Olova, u nedjelju oko 20:30 sati, usljed nesretnog slučaja ubijen je Adem Hodžić, rođen 1962.godine, iz Vukotića.
Njega je iz lovačkog oružja teško ranio, od čijih posljedica i preminuo, Mujo Hodžić iz Vukotića, utvrdio je uviđajni tim MUPa ZDK na čelu sa dežurnim kantonalnim tužiocem.

Na osnovu prvih istražnih informacija najvjerovatnije da se radi o ubistvu iz nehata, a po nalogu kantonalnog tužitelja osumnjičeni Mujo Hodžić je lišen slobode. Tijelo poginulog Adema Hodžića je prevezeno u Gradska groblja Visoko gdje će biti izvršen pregled i obdukcija.

Nakon izvršenog uviđaja istražni tim je u prostorijama Policijske uprave V u Olovu, u svojstvu svjedoka, saslušao Zehrida i Suada Hodžića od kojih su uzete pismene izjave na zapisnik.

Nakon kompletiranja predmeta osumnjičeni Mujo Hodžić će, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „ubistvo“ iz člana 166. Krivičnog zakona FBiH, biti predatna daljnji postupak Kantonalnom tužilaštvu Zenica.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: